Rady pro lamy
+4
nicolinka
Antidote
admin
Erich von D.
8 posters
Strana 2 z 4
Strana 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Re:
Aha,děkuji.
Erich von D.- Bojovník
- Poèet pøíspìvkù : 284
SIMULÁTOR BITEV
TOTO JE POMÚCKA BEZ KTERÉ SE ŽÁDNÝ HRÁČ OGAME NEOBEJDE !!!
http://websim.speedsim.net/index.php?lang=cz
jde o simulátor bitev do kterého zadáte údaje o sobě a o nepříteli (počet lodí/obrany , výzkumy ... ) a simulátor vám jednoduše vypočítá průběh bitvy ... je schopný dokonce vypočítat i čas za jak dlouho dorazíte na dané souřadnice atd ....
... měl by ho umět používat každý z vás a doporučuju si ho přidat do záložek nebo do oblíbených ...
to čučíte jak pero z divana co ?
http://websim.speedsim.net/index.php?lang=cz
jde o simulátor bitev do kterého zadáte údaje o sobě a o nepříteli (počet lodí/obrany , výzkumy ... ) a simulátor vám jednoduše vypočítá průběh bitvy ... je schopný dokonce vypočítat i čas za jak dlouho dorazíte na dané souřadnice atd ....
... měl by ho umět používat každý z vás a doporučuju si ho přidat do záložek nebo do oblíbených ...
to čučíte jak pero z divana co ?
ha1- Mezigalaktický admirál
- Poèet pøíspìvkù : 374
Location : jsem všudypřítomný inter-galaktický wopičák a vládce soustavy wopic
Re:
Použiju mého,asi nejužívanějšího smajlíka:
Podobný simulátor byl na DK,ale rovnou ve hře.
Podobný simulátor byl na DK,ale rovnou ve hře.
Erich von D.- Bojovník
Re: Rady pro lamy
jo tvůj smajlík je zde určitě na správném místě ..... tento simuátor je každodení chleba hráče ogame ....
Re:
Tuším,že ho použiju ještě mockrát...
Erich von D.- Bojovník
KOLONIZACE PLANET
asi všichni víte jak na kolonizování planet - pokud ne řekněte si a já to tu vypíšu
teď bych se chtěl zmínit o taktice vybírání planet
když si v PŘEHLEDU kliknete na určitou planetu tak se vám dole zobrazí podstatné údaje (teplota a počet polí-ten je nejdůležitější)
co s týče teploty planety tak na planetách s vysokou teplotou (většinou planety na 1-6 pozici v systému ) mají velký přísun energie ale malý přísun množství deutéria naopak studené planety (cca 6-15 pozice ) mají menší množství energie ale velké množství deutéria...
co se týče počtu polí tak každá domovská planeta má 163 polí
největší pravděpodobnost na kolonizaci planety s velkým počtem polí je na pozicích 5-9 v systému.
zezačátku je dobré si obsadit plný počet planet ( max je 8 kolonií + domovská ) ale prozradím vám že budoucnost mají jen planety se 100 poly a více ,protože každý stupeň výstavby jakékoliv budovy zabere 1 pole a to zn. že čím větší planeta je - tím větší doly/budovy na ní můžete vystavět...
kolonizace má ale také své taktické výhody a nevýhody ....
mít všechny kolonie v blízkosti domovské planety je výhodou v tom že transporty surovin z kolonií trvají krátkou dobu a stojí minimum deuteria , nadruhoustranu nevýhodou je že pokud na vás někdo bude útočit , může váz zcela ochromit a očesat vám všechny planety.
já osobně mám v blízkosti domovské a okolních systémech 5 kolonií a 3 planety jsem si kolonizoval o několik stovek systémů daleko od domovské-když na mě někdo poletí , nikdy mi neočeše všechno ...
ještě dodám že pokud chcete opustit kolonii tak v PŘEHLEDu vyberte danou planetu , pak nahoře klikněte na její jméno a tam už máte možnost Opustit kolonii a je proto třeba heslo k vašemu účtu ...
teď bych se chtěl zmínit o taktice vybírání planet
když si v PŘEHLEDU kliknete na určitou planetu tak se vám dole zobrazí podstatné údaje (teplota a počet polí-ten je nejdůležitější)
co s týče teploty planety tak na planetách s vysokou teplotou (většinou planety na 1-6 pozici v systému ) mají velký přísun energie ale malý přísun množství deutéria naopak studené planety (cca 6-15 pozice ) mají menší množství energie ale velké množství deutéria...
co se týče počtu polí tak každá domovská planeta má 163 polí
největší pravděpodobnost na kolonizaci planety s velkým počtem polí je na pozicích 5-9 v systému.
zezačátku je dobré si obsadit plný počet planet ( max je 8 kolonií + domovská ) ale prozradím vám že budoucnost mají jen planety se 100 poly a více ,protože každý stupeň výstavby jakékoliv budovy zabere 1 pole a to zn. že čím větší planeta je - tím větší doly/budovy na ní můžete vystavět...
kolonizace má ale také své taktické výhody a nevýhody ....
mít všechny kolonie v blízkosti domovské planety je výhodou v tom že transporty surovin z kolonií trvají krátkou dobu a stojí minimum deuteria , nadruhoustranu nevýhodou je že pokud na vás někdo bude útočit , může váz zcela ochromit a očesat vám všechny planety.
já osobně mám v blízkosti domovské a okolních systémech 5 kolonií a 3 planety jsem si kolonizoval o několik stovek systémů daleko od domovské-když na mě někdo poletí , nikdy mi neočeše všechno ...
ještě dodám že pokud chcete opustit kolonii tak v PŘEHLEDu vyberte danou planetu , pak nahoře klikněte na její jméno a tam už máte možnost Opustit kolonii a je proto třeba heslo k vašemu účtu ...
Re.
Jasně,chápu.Sedm jich mám u sebe,kvůli obraně,
a dvě jsou úplně jinde.
a dvě jsou úplně jinde.
Erich von D.- Bojovník
jj v pohodě , do budoucna si taky prohlídni velikosti polí tvých planet .... pokud budeš nějaké vyměňovat tak tebe i ostatníí mohu pozvat do systémů 1:404:x nebo 1:409:x (tyto sstémy obsazujeme s nicolinkou a s pěstitelem )jinak mám i planetu na 2:1:8
???????????
mám to tu opustit hned?
Erich von D.- Bojovník
hned nemusíš , opusť je až po nějaké době , posílej si z nich surky .... já sem si vždycky planetu nechal aspoň do doby než mi vrátila surky které jsem do ní investoval ( surky za kolonizační loď popřípadě + surky které sem si tam poslal na rychlejší rozvoj dolů planety)
opouštěj planety popořadě od nejmenší vždy ve chvíli kdy budeš mít kolonizační loď na další planetu a vyměńuj planety pojedné - ne všechny najednou protože ne vždy narazíš na velkou planetu, je to otázka náhody .... největšíplaneta jakou jsem kdy viděl má 320 polí a má ji pěstitel ... já mám největší planetu 270 ...
prozajímavost svou domovskou planetu mám už plně zastavěnou a nemohu na ní stavět ...
opouštěj planety popořadě od nejmenší vždy ve chvíli kdy budeš mít kolonizační loď na další planetu a vyměńuj planety pojedné - ne všechny najednou protože ne vždy narazíš na velkou planetu, je to otázka náhody .... největšíplaneta jakou jsem kdy viděl má 320 polí a má ji pěstitel ... já mám největší planetu 270 ...
prozajímavost svou domovskou planetu mám už plně zastavěnou a nemohu na ní stavět ...
takhle jsem to mysle.
zastavím vývoj a zrecykluju ji.
půjdu za vámi.
abysme se posléze nevymlátili,
tvořím nové fórum.
zastavím vývoj a zrecykluju ji.
půjdu za vámi.
abysme se posléze nevymlátili,
tvořím nové fórum.
Erich von D.- Bojovník
Ja jsem uz stihnul zbourat 5 planet protoze byly dost malinky... tedka mam jen planety nad 180 mist (krome domovske) a jednu na 232 mista
Antidote- Bojovník
- Poèet pøíspìvkù : 100
já mámdvě planetys99 poli ,jsou celé zastavěné dolya používám je jen jako farmy.... taky jsem mnohokrát boural planety .... nejhorší je když zbouráš planetu s cca80poli , obsadíš místo ní jinou a mátřeba 30 olí ... to se mi stalo asi 2X a byljsem pěkně nasranej
prece ten kolonizator stoji jen 40k surovin, jsem planety pod 180 mist hned boural po obsazeni, nema cenu je vubec rozvijet, kdyz za mesic nebudes moct uz tam nic stavet. Ale kdyz jsem se rozvijel, tak jsem na to kaslal, a pak kdyz jsem zboural par rozestavenych planet tak jsem spadl asi o 50 bodu...
Antidote- Bojovník
jo máš pravdu stojí jen 40k surovin .... a stím spadnutím 50 000 bodů je to hnus no
V budoucnu zase zacnu asi bourat a hledat kolonie nad 200 mist. jak jsem cetl tak maximalni velikost je 317 mist...
Antidote- Bojovník
pestitel ma planetu myslim 322 poli
aha tak ne -ma 306poli sem se sekl
hej,potřebuji radu.Nevím jak mám recyklovat.Poslední dobou mi to vůbec nerecykluje tak bych se chtěl zeptat jestli to dělám správně?
lintenon- Bojovník
- Poèet pøíspìvkù : 91
Vyberes recyklatory, pak cislo planety kterou chces zrecyklovat, nezapomen vybrat DF (z vyberu - planeta, DF, mesic), a pak vyber ukol "tezit", pokud se ti neobjevi cervena zprava tak vse je OK a recyklatory odeltely, kdyz ale dostanes cervenou zpravu (planeta je neobydlena atd...) tak mas zsmulu a nejsou tam zadne trosky.
Antidote- Bojovník
jj dík
lintenon- Bojovník
- Poèet pøíspìvkù : 91
Dotaz
K čemu slouží v letce možnost rozmístit?
Zaparkovat u jiné planety,
nebo možnost z této planety loď ovládat?
Zaparkovat u jiné planety,
nebo možnost z této planety loď ovládat?
Erich von D.- Bojovník
Takze, ukol "rozmistit" je dobry pri FS kdyz posilas svoje lode z jedne sve kolonie na druhou... Protoze kdyz te nekdo chytne Falangou, tak bude vahat jestli te nachytat, protoze ty to muzes kdykoli odvolat, a pak tve lode nebudou videt ani na planete ze ktere jsi je posilal, ani na planete na kterou leteli, proste Falanga nezachyti pohyb lodi po "odvolani", ale vzdycky musis byt online predtim nez lode priletej na tvoji planetu!!!
Antidote- Bojovník
jo a vlastne tva otazka... rikas spravne, pokud posles lode s ukel rozmistitna jinou palanetu a oni v klidu tam prileti, tak je muzes ovlad jen z te nove planety na kterou priletely.
Antidote- Bojovník
Re:
ok,díky
Erich von D.- Bojovník
Strana 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Strana 2 z 4
Povolení tohoto fóra: